Náš první mezinárodní eTwinningový projekt

book cover brawl stars

Během minulého školního roku, v průběhu dubna až června 2024, se žáci třídy 5. B spojili se stejně starými žáky ze Španělska a společně v angličtině pracovali na eTwinningovém projektu. Tématem bylo „Creating stories together“ (Společné tvoření příběhů).

eTwinningový projekt probíhá výhradně digitální cestou, takže veškerá komunikace i tvoření probíhalo on-line. Žáci se v tomto virtuálním světě pohybovali pouze v tzv. „My TwinSpace“, což je prostor, který je zaheslovaný a mohou do něj vstoupit jen žáci a učitelé, kteří se účastní toho daného projektu.

Nejprve se všichni žáci navzájem představili. Natočili krátká videa, ve kterých položili anglicky tři otázky a pak čekali, až jejich spolužáci ze Španělska odpoví (natočí video s odpověďmi). Takto stejně postupovali i žáci ze Španělska. Mezitím si mohli spolu všichni psát na eTwinningovém chatu, který byl určen jen pro tyto dvě třídy.

Hlavním cílem projektu však bylo zařadit takovou aktivitu, která by vedla k vytvoření krátkých společných příběhů. eTwinningový projekt by měl být co nejvíce provázaný spoluprací zúčastněných stran. Nejednalo se tedy o to, že by jedna třída vymyslela celý příběh a druhá třída jiný příběh v angličtině a ten si navzájem poslali. Kamarádi ze Španělska nakreslili obrázek, který vyfotili a poslali. Úkolem našich žáků pak bylo vymyslet a napsat podle obrázku začátek příběhu. Poté jsme zase my nakreslili obrázek, na který už čekali ve Španělsku, aby mohli napsat pokračování příběhu. Tímto způsobem jsme si vyměnili několik obrázků a textů a vznikly krátké, nápadité příběhy.

Žáci pracovali v malých skupinkách a při tvoření příběhů se nejen zdokonalovali v angličtině, ale také zažili mnoho veselých okamžiků. Práce na tomto projektu je velmi bavila a angličtiny ani chyb se nebáli. Stejně si tuto spolupráci pochvalovali naši kamarádi ze Španělska. Už teď se těšíme na další eTwinningový projekt!

Odkazy na digitální knížky:

The dwarf and the thief bat

https://read.bookcreator.com/PKJhzr0VSweWoWHuyHw35M76lDO2/0Q8mEUccRnS3D5CdYuAKhQ

In the space

https://read.bookcreator.com/PKJhzr0VSweWoWHuyHw35M76lDO2/bVGJa3AJQX63jfXFrWPdeg

The dream trip!

https://read.bookcreator.com/PKJhzr0VSweWoWHuyHw35M76lDO2/rTRM_eZNRy2rdUkYAvLvzA

The inhabitans of Candyland and their journey

https://read.bookcreator.com/VI8kt6YU57QmddafZCLD0GROcAu2/XXTNLmJISlmA5CZ46fbpnQ

Element dwarfs

https://read.bookcreator.com/VI8kt6YU57QmddafZCLD0GROcAu2/-lSHY_AQQrCjcEgbWfH_Uw

The luck of the 20000 cups

https://read.bookcreator.com/VI8kt6YU57QmddafZCLD0GROcAu2/DV7rLh-iSYSAOf3Pr06plA

Další aktuality