Preventivní program kyberšikany

20241008_080255

Ve druhých, třetích a čtvrtých třídách proběhla v rámci prevence beseda na téma kyberšikana. 
Paní policistka dětem vysvětlila, co kyberšikana znamená a jak může vypadat například na sociálních sítích. Upozornila žáky na to, jak je důležité chránit své osobní údaje, proč je nutné být opatrný při sdílení fotek a svého soukromí. 
Žáci se také dozvěděli, jak se mají bezpečně chovat na internetu a jak rozpoznat nebezpečné situace. Děti vědí, že pokud se setkají s kyberšikanou, je důležité o tom mluvit s dospělým, ať už je to ve škole nebo doma. 
Paní policistka také vysvětlila, že i anonymní jednání na internetu může mít vážné následky pro oběti i pachatele,  připomněla, že kyberšikana je trestný čin. Děti se v průběhu besedy mohly ptát na otázky, které je zajímaly. Věřím, že získaly cenné informace o tom, jak se chovat v digitálním prostředí.

Fotogalerie

Další aktuality

821448e6-8482-430f-a17d-a95e0886d62f

Den profesí 2024

Ve středu 9. října se naši deváťáci zúčastnili akce Dny profesí. Jednalo se o přehlídku zejména strojírenských a technologických středních…

placeholder

Sběr kaštanů a žaludů

Jako každoročně i letos je vyhlášen sběr kaštanů a žaludů. Termín nošení suchých plodů do školy bude během měsíce října upřesněn. Při sběru…